RSS

Wednesday, April 13, 2011

Bingka @ Bengkang Ubi Kayu

Ni memang kueh peberet Cik Qaseh tapi tak boleh nak makan banyak-banyak arrr....manyak angin maaa...Selalu kalau beli pun RM1 @ RM2 je pun...tak boleh lebih..karang tak pasal-pasal jadi belon...


Dah kebetulan balik Penang last week, ape lagi 'beroperasi' la Cik Qaseh ngan Mak Timah... hahaha....
Mak Timah:Kak, nak buat bengkang tak?
Cik Qaseh: Bengkang ape? Bengkang roti?
Mak Timah:Bengkang ubi la......jom gi cabut ubi....

Muahahahahhahaha....Selalu tu ubi dah memang ade, tak yah gi cabut-cabut dah...tapi kali ni terpakse la gi cabut sendiri....

sesi menilik pokok ubi...hehehe
Mak Timah tengah gigih menyangkul tanah
Ubi yang kering kontang
Wah.....fesyen terbaru menyagat ubi....
Ubi yang telah digaul bersama gula merah n gula pasir
Selamat dalam periuk pembakar
Macam terbalik? Halallah....siap dibakar...
Tara.....dah boleh masuk dalam mulut la ni...
p/s: sebenarnya pada mase yang same ari tu, Cik Qaseh ade buat ais krim goreng, perisa rasbery siap tabur coklat cadbury cair lagi kat atasnya... tapi boleh terlupe pulak nak amik gambo...nanti-nanti lah Cik Qaseh buat lagi ekkk....

0 comments: